Fondacija tuzlanske zajednice: „Potraga za blagom“ danas u Tuzli

Kampanja „Budi junak svoje zajednice“ koju provodi Fondacija tuzlanske zajednice u saradnji sa mladima, a uz podršku načelnika opština Lukavac, Kalesija, Srebrenik, Živinice i Tuzla, počela je sa  realizacijom promotivnog događaja „Potraga za blagom“.
Svakoga dana, u periodu od 9. do 13.11.2015., po pet odabranih omladinskih grupa posjetilo je društveno odgovorne kompanije u određenoj opštini i prezentovalo im svoj projekat koje su odobrili Odbori Omladinskih banaka pri Fondaciji tuzlanske zajednice.

Tako će danas, 13.11.2015. godine, „Potraga za blagom“ biti organizovana u Tuzli u periodu od 11 do 16 sati. Nakon što sve grupe prođu kroz potragu, omladinske grupe, predstavnici društveno odgovonih kompanija i pojedinci će se u 17 sati sastati na svečanoj promociji u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla gdje će se javno odlučiti o dodjeli novčanih sredstava.

Kampanja je započela simbolično 12. augusta, na Međunarodni dan mladih, kada je više od 35 mladih posjetilo predstavnike lokalnih i kantonalnih vlasti, a završit će se 5. decembra, na Međunarodni dan volontera, konferencijom „Ja sam junak svoje zajednice“, kada će se promovisati pozitivne priče svih junaka koji su bili dio ove kampanje.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*