Prezentacija individualnih preporuka za kvalitetniju implementaciju LOD metodologije

Savez općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine, kao partner UNDP-u na projektu LOD IV danas je u zgradi Gradske uprave grada Tuzla, upriličio prezentaciju individualnih preporuka za kvalitetniju implementaciju LOD metodologije. Ova metodologija, kao paket alata i procedura kroz koje se fondovi raspodjeljuju na lokalnom nivou, uistinu je od velike koristi lokalnim vlastima.

Prezentacija se vrši u JLS koje su obuhvaćene “analizom primjene LOD metodologije u partnerskim JLS LOD I i LOD II projekta”, koja je urađena u junu 2014. godine od strane UNDP LOD tima, koji radi na uspostavljanju i unaprijeđenju transparentnih mehanizama za finansiranje projekata organizacija civilnog društva.

Paralelno, uz ove aktivnosti, projekat LOD radi na izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva, koji će doprinijeti boljem životu u lokalnim zajednicama. Kroz ovakve aktivnosti, LOD projekat nastoji izgraditi i ojačati demokratske procese u Bosni i Hercegovini, te uspostaviti bolju saradnju vladinog i nevladinog sektora.

LOD IV sprovodi UNDP, a finansira Evropska unija iz instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). LOD IV je započeo sa realizacijom 1.6.2014. godine i trajaće do 31.5.2016. godine.

(GradTuzla/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*