Crnadak: Sigurnosne službe u BiH moraju nastaviti još snažnije raditi

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas je u izjavi Feni izrazio nadu da će BiH, kroz svoje agencije i službe koje se bave sigurnosnim pitanjima, zadržati potreban mir i nastaviti uspješno da se bori s potencijalnim terorističkim prijetnjama u zemlji, a da će na međunarodnom planu nastaviti da bude dio svjetske koalicije za borbu protiv terorizma.

Navodeći da se u Parizu sinoć dogodio stravičan napad, kazao je da se na prvi pogled može zaključiti da je ideja te serije terorističkih akata bila da što više ljudi bude ubijeno i da se na što snažniji i upečatljiviji način unese panika u taj, jedan od najljepših evropskih gradova, ali i u cijeli svijet.

“Upravo iz tih razloga odgovor mora da bude snažan”, naglasio je šef bh. diplomatije.

Istakao je da je to što se desilo tragičan dokaz da je BiH bila u pravu kada je od početka bila dio velike svjetske koalicije u borbi protiv terorizma.

“Ovo treba da bude pokazatelj da naše službe u BiH moraju da nastave još snažnije da rade, još bolje da sarađuju i da je očigledno da od ovoga niko nije imun”, naglasio je Crnadak.

Potvrdio je da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH u kontaktu s predstavnicima naše ambasade u Francuskoj i da po jutrošnjim informacijama nema podataka o državljanima BiH koji su bili žrtve serije terorističkih napada u Parizu.

“Nastavljamo da pratimo situaciju i treba biti vrlo oprezan s tim podacima, jer je još uvijek vrlo malo konačnih informacija. Još nema spiskova poginulih, povrijeđenih i ono što se pojavljuje je nezvanično”, napomenuo je Crnadak za Fenu.

(Klix.ba/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*