Uhapšeno 30 dužnosnika carinskih organa i UIO zbog korupcije

U više gradova u Bosni i Hercegovini u tijeku su aktivnosti po nalogu Tužiteljstva BiH u okviru najveće poslijeratne istrage za kaznena djela korupcije. Na više desetina lokacija, lišene su slobode ili stavljene pod nadzor 54 osobe.

Među osobama lišenim slobode, je oko 30 dužnosnika carinskih organa i Uprave za indirektno oporezivanje, među kojima i bivši direktor ove institucije. Radi se o predmet u kojem je tužiteljski tim od dva tužitelja s istražiteljima i suradnicima, duže od osam mjeseci provodio detaljnu i temeljitu istragu. Osobe osumnjičene u ovom predmetu pod istragom su zbog koruptivnih kaznenih djela organiziranog kriminala, carsinskih i poreznih utaja, pranja novca i zloupotrebe položaja ili ovlasti u vezi s uvozom tekstilne i druge robe u Bosnu i Hercegovinu.

Tužiteljstvo BiH provodi i financijsku istragu u ovom predmetu, a prema do sada prikupljenim saznanjima, osumnjičene osobe u ovom predmetu ostvarile su višemilijunsku nezakonitu imovinsku korist i stekle imovinu višemilijunske vrijednosti.

Finansijska istraga provodi se s ciljem identificiranja i oduzimanja nezakonito stečene imovinske koristi u višemiljunskim iznosima, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*