Mektić: Oni koji podržavaju napad direktna su prijetnja BiH

Udarna grupe koordinacijskog tijela za borbu protiv ekstremizma i svih oblika terorizma u Bosni i Hercegovini najavila je konačni obračun sa portalima koji u Bosni i Hercegovini propagiraju radikalizam i ekstremizam.

Nakon terorističkih napada u Parizu u kojema je ubijeno više od 120 osoba, pojedini portali naklonjeni ekstremističkim i radikalnim grupama u Bosni i Hercegovini su krvoproliće u glavnom gradu Francuske opisali kao “radosnu vijest za iskrene muslimane” i direktno pozivaju na osvetu koja će, kako su naveli, “uskoro doći”.

“Ja ću tražiti da se odmah prema tome poduzmu određene mjere jer ovo predstavlja direktnu prijetnju prema BiH i građanima u njoj. Ako ovaj napad podržavate kao najbolju moguću stvar koja se mogla dogoditi, otvoreno govorite da se to treba treba desiti i kod nas. Oni su direktna prijetnja. Treba ih eliminisati, poraziti i uništiti kao terorističku prijetnju”, kazao je za N1 Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH.

Kako saznajemo, u cijeli slučaj će se uključiti i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine kao i obavještajne agencije u našoj zemlji.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*