Irski selektor O'Neill: Ne ojećam nelagodu pred sutrašnji meč protiv BiH

Selektor fudbalske reprezentacije Irske Martin O'Neill se nada da će stadion Aviva u Dablinu tokom sutrašnje utakmice protiv selekcije Bosne i Hercegovine biti dobro osiguran i da će svi moći da se fokusiraju isključivo na igru i borbu za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine u Francuskoj.

Na upit novinara da li osjeća nelagodu uoči sutrašnjeg meča, a s obzirom na tragična dešavanja i terorističke napade u Parizu i na samom stadionu Stade de France tokom meča Francuske i Njemačke, O'Neill je kazao da su dešavanja u Parizu stravična i da je šokiran, ali da ne osjeća nelagodu pred sutrašnji meč u Dublinu.

„Naravno da to nameću sveobuhvatna razmatranja i mjere, uključujući i organiziranje fudbalskih utakmica. Nadam se da će stadion biti dobro osiguran i da će sve biti uredu. Stalno razmišljam o dešavanjima u Parizu, ali ne sa aspekta sutrašnje utakmice“, kazao je O'Neill.

Irski ministar vanjskih poslova Charlie Flanagan je jučer izjavio da je nivo rizika od terorističkih napada u Irskoj izuzetno nizak.

Irskom selektoru O'Neillu je laknulo kada su se na jutrošnjem treningu pojavili John O'Shea i Shane Long koji su propustili prvi meč baraža u petak u Zenici koji je završen remijem 1:1. O'Shea u Zenici nije igrao zbog kartona, a Long zbog povrede.

Sa irskim timom trenirao je i napadač Jonathan Walters, koji je također zbog kartona propustio meč u Zenici.

Irska će u ponedjeljak igrati uzvratni meč baraža za plasman na EURO 2016. godine u Francuskoj. Protivnik joj je selekcija Bosne i Hercegovine. Prvi meč u petak u Zenici odigran je u izuzetno teškim uvjetima zbog magle, a rezultat 1:1 daje blagu prednost Ircima, no izabranici selektora Mehmeda Baždarevića su poručili da će popraviti dojam iz prvog meča i pobijediti.

( Anadolu Agency).

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*