Nova pucnjava u Parizu, ima i mrtvih

U dijelu pariškog predgrađa Saint-Denisa blokirane su saobraćajnice, nakon što se u srijedu ujutro začula pucnjava, a radi se o četvrti u kojoj se nalazi Stad de France, ispred kojega su bombaši samoubice u napadu u petak aktivirali eksploziv

CNN saznaje da su u pucnjavi navodno povrijeđeni neki policajci, no još nema službenih potvrda. Prema prvim informacijama, riječ je o operaciji sigurnosnih snaga povezanoj s terorističkim napadima u petak.

Radio Monte Carlo javio je da policija u Saint-Denisu traži Abdelhamida Abaaouda, čovjeka za kojeg se vjeruje da je bio mozak terorističke operacije u Parizu u kojoj je u više napada poginulo 129 ljudi.

U dijelu Saint-Denisa privremeno je ukinut sav javni saobraćaj.

Zamjenik pariškog gradonačelnika Stephane Peu građane je pozvao da ostanu u kućama.

Vjeruje se da se nekoliko osoba zabarikadiralo u stan nakon što je policija upala u zgradu u potrazi za napadačima i njihovim pomagačima. Policijski izvor za Le Monde je kazao da postoji mogućnost da su dvije osobe mrtve, ali te informacije zasad nisu potvrđene.

Policija je kazala kako je stan korišten kao baza navodnim teroristima u Saint-Denisu, rekao je glasnogovornik policije Jean-Alphonse Richard za RTL. Najmanje 50 vojnika se nalaze na mjestu događaja.

(RTv7/MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*