Održana press konferencija ženske košarkaške reprezentacije BiH

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon pet godina pauze ponovo je na okupu. Pred najboljom selekcijom naše zemlje su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će se održati 2017.godine u Češkoj. U našoj grupi se nalaze reprezentacije Turske, Rumunije i Izraela, a svoj put ka velikom takmičenju bh košarkašice počinju u subotu, kada u 1.kolu gostuju Rumuniji. Naša selekcija se priprema u Tuzli, i veoma su zadovoljni gostoprimstvom i uslovima u kojima rade.

Kako je na održanoj press konferenciji kazao selektor Bosne i Hercegovine Goran Jovanović, naša grupa je izuzetno jaka. Turska je apsolutni favorit jer sa velikih takmičenja gotovo redovno donosi medalje, Rumunija je bila domaćin predhodnog prvenstvam i u dobroj su takmičarskoj formi, dok je Izrael uvijek bila nezgodna ekipa. Selektor ne priznaje da smo autsajderi u grupi, i biće teško izboriti plasman na Evropsko prvenstvo. U svakoj utakmici pa tako i u prvoj sa Rumunijom, pružit će svoj maksimum, kako bi pokušali iznenaditi i ostvariti pobjedu.

Novinarima se obratila i kapitenka reprezentacije BiH Milica Deura. Istakla je da je atmosfera u našoj svlačionici odlična, i obećala da će dati svoj maksimum u svakoj utakmici. Ovom prilikom predstavljena je naturalizovana Amerikanka Lynetta Kizer, koja je u mnogome pojačala bh reprrezentaciju. Trenutno je jedna od najboljih igračica turskog Galatasaraya, a svojevremeno je igrala u WNBA ligi. Istakla je kako je odlično primljena u reprezentaciju u kojoj vlada sjajna atmosfera, i da će dati sve od sebe kako bi bila od pomoći u kvalifikacijama.

Podsjetimo da nakon gostovanja Rumuniji, naše najbolje košarkašice već u srijedu 25.novembra u Tuzli dočekuju Tursku.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*