Izbjegnuta tragedija u Kalesiji: BMW se zapalio na benzinskoj pumpi

Brzom reakcijom pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice iz Kalesije večeras je na benzinskoj pumpi INA, na ulazu u ovaj grad, izbjegnuta velika tragedija.

Naime, večeras je došlo do požara na automobilu marke BMW,  njemačkih registarskih oznaka, koji se zaustavio na pumpi kako bi natočio gorivo.

Prema svjedočenju radnika pumpe, požar je izbio ispod haube BMW-a, i to u trenutku kada je radnik točio gorivo u automobil. Obzirom da je došlo do požara na elektroničkim uređajima, automobil se automatski zaključao. Srećom, u tom trenutnku, niko se nije nalazio u BMW-u.

Radnici na pumpi, zajedno sa vlasnikom automobila, počeli su gasiti požar, koristeći potupožarne aparate. No, nakon što nisu uspjeli ugasiti vatru, pozvali su pripadnike Profesoionalne vatrogasne jedinice, koji su nakon nekoliko minuta stigli do benzinske pumpe.

Požar je ubrzo lokalizovan, te je spriječeno eventualno širenje vatre na objekat benzinske pumpe, što je moglo izazvati katastrofalne posljedice.

Obzirom da se benzinska pumpa nalazi pored magistralnog puta Tuzla – Zvornik, saobraćaj je na ovom dijelu puta bio obustavljen više od pola sata. Vozači su koristili zaobilazni put preko naselja Olanovca.

 

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*