Najbolja njega kože za žene nakon četrdesete

Koža nakon četrdesete godine zahtjeva posebnu njegu, od pravilne zaštite pa sve do korištenja pravih proizvoda koji će vam dati najbolje rezultate.

Zaštitite svoju kožu

Kako kolagen polako počinje nestajati, tako i vaša koža počinje gubiti sposobnost da održi vlažnost, stoga je od velike važnosti da je koža pravilno zaštićena. Najviše brige posvetite izbjegavanju izlaganja kože štetnim sunčevim zrakama, ako već ne možete izbjeći izlaganje suncu obavezno nanesite zaštitni sloj kreme sa zaštitnim faktorom 30 ili više. Prestanite pušiti i izbjegavajte duge kupke. Zbog tople vode vaša koža neće moći zadržavati vlažnosti kao prije, a ako ste ipak ljubitelj kupki, tada koristite ulja za kupanje posebno dizajnirana za suhu kožu.

Hidratizirajte kožu

Kako starimo koža brže gubi vlažnost, prijeko je potrebna redovita hidratacija. Čak i ako koristite jeftinije hidratantne kreme, zamijetit ćete promjenu nakon nekoliko dana. Riješite se kozmetike koja isušuje vašu kožu i kupite onu koja ima hidratantna svojstva.

Kozmetički preparati za žene preko četrdesete

Iako možete bez problema koristiti kozmetičke proizvode, vrlo je važno da pogledate koji sadrže najviše učinkovitih sastojaka. Neki od sastojaka koje bi vaši kozmetički preparati trebali sadržavati su kolagen, retinol i antioksidanti. Također možete potražiti šminku koja sadrži dodatke kako bi održavali vašu kožu u formi, a to su vitamini A i C.

(Ženskikutak.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*