Srbija: Reality programi od 23 sata

Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac izjavio je danas da podržava “medijsku egzibiciju” predsjednika Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) Gorana Karadžića da se reality programi emitiraju poslije 23 sata, uprkos tome što je nejasno kakvu vrstu formalno-pravnog akta očekuje od Ministarstva.

Karadžić je, kako su prenijeli beogradski mediji, rekao da će danas podnijeti Ministarstvu kulture i informisanja radi saglasnosti tekst obavezujućeg uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju reality programe prije 23 sata.

Tasovac je rekao da Ministarstvo još nije dobilo nikakav zvanični dopis REM-a.

“Nikakav zvanični dopis REM-a još nismo dobili, a ne znam ni zašto bi, jer je zakonski regulirano da je upravo REM nadležan za monitoring sadržaja i izricanje mjera televizijskim emiterima, od izdavanja opomene i obavezujućih uputstava, do oduzimanja dozvole”, naveo je Tasovac, preneseno je iz Ministarstva.

Ministar je rekao da Karadžiću zvanično upućuje “blagoslov za zakašnjelu reakciju” i da mu stoji na raspolaganju “ukoliko u narednih par dana iznenada riješi da reagira na zabrinjavajuće širenje crne rupe u svemiru”.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*