Policiji se predala osoba odgovorna za “topovski udar” u tunelu “Salakovac”

Policiji se sinoć predala osoba koja je odgovorna za “topovski udar” u tunelu “Salakovac” kod Mostara, nedaleko od vozila u kojem se nalazio načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga BiH general Ante Jeleč.

Najmanje tri osobe su saslušane.

Jučer, nešto iza 17 sati eksplodiralao je “topovski udar” u tunelu “Salakovac” na magistralnom putu M17 Sarajevo – Mostar. Ova informacija je potvrđena u MUP-u Hercegovačko neretvanskog kantona, uz napomenu da je do njih dojava stigla tek oko 21 sat. Tek tada je počela istraga ovog slučaja.

Topovski udar je eksplodirao u trenutku kada je kroz tunel prolazio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH, general Anto Jeleč. On je medijima izjavio da je čuo eksploziju i da je prošao automobilom kroz oblak dima, ali je sve prošlo bez posljedica. Povrijeđenih nema.

U Ministarstvu odbrane potvrdili su za BHRT navode o eksplozijiu tunelu “Salakovac”. Portparolka ministarstva Uma Sinanović ističe da se manja eksplozija dogodila u 17.30 sati, te da su general Jeleč i ljudi iz njegove pratnje prošli bez posljedica.

Iz policijskih izvora se navodi da je eksplozivna naprava najvjerovatnije bačena iz automobila u pokretu, ali i to je informacija koju tek treba provjeriti. Istraga će pokazati da li se general Jeleč slučajno našao u tunelu u trenutku kada je u njemu došlo do eksplozije ili je bio meta, za sada, nepoznatog napadača.

Na uviđaj u tunel Salakovac nisu izašli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, kao ni pripadnici Federalnog Ministarstva unutarnjih poslova. Uviđaj su obavili samo pripadnici MUP-a Hecegovačko-neretvanskog kantona, što potvrđuje da se ne radi bilo kakavoj vrsti terorističkog napada.

Tunel je, nakon što je zbog policijske istrage kratko vrijeme bio zatvoren za saobraćaj, ponovo otvoren.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*