Advokatske komore Kirklarela i Tuzle potpisale Sporazum o saradnji

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, sa saradnicima, razgovarali su danas sa predstavnicima Advokatske komore grada KIRKLAREL iz Turske. Sa predstavnicima Regionalne advokatske komore Tuzla potpisali su Sporazum o saradnji „ Pismo namjere“, u cilju razmjene iskustava i uslovima investiranja turskih poduzetnika u BiH, te načinu organizacije i uslovima rada unutar advokatskih komora u BiH i Turskoj.

Metin FEJZIOGLU, predsjednik Asocijacije 79 advokatskih komora u Republici Turskoj, koja broji 84 hiljada advokata, izrazio je veliko zadovoljstvo što je sa saradnicima došao u Tuzlu, a sa načelnikom Jasminom Imamovićem razgovarao o daljim oblicima saradnje, sve u cilju privlačenja turskih investitora na ovo područje. Takođe, najavljena je pomoć Tuzlacima u saniranju posljedica poplava i klizišta. Građani Turske su već poslali 4 kamiona humanitarne pomoći.

Pismo namjere danas su potpisali predsjednik Advokatske komore KIRKLAREL Harun SAJGILI i predsjednik Advokatske komore Tuzla Bahrija Dautović. Nakon sastanka delegacija iz Turske obišla je centar grada, gdje su odali dužnu počast stradaloj tuzlanskoj mladosti na Kapiji.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*