Tuzlu prekrio sniježni prekrivač

Prvi snijeg pao je u većini gradova u BiH, pa tako i u Tuzli. Snijegu su se najviše obradovali najmlađi sugrađani, ali i oni stariji, jer su padavine koliko, toliko očistile zrak.

Iako snijeg pada istim intenzitetom cijelu noć, dežurne gradske službe su ga spremno dočekale. Kako smo saznali od dežurnog u JKP Komunalac Tuzla, sve ekipe bile su na terenu i radile na čišćenju saobraćajnica u gradu. Danas će ekipe raščišćavati i saobraćajnice u prigradskim naseljima.

Zbog težine snijega lomilo se granje, padali i stubovi, prijave građana još uvijek pristižu u dežurnu gradsku komunalnu službu, čije ekipe će ovog jutra obići teren i ukloniti preostalo granje.

Noćas su im pomagali i dežurni vatrogasci, koji su obavili 12 tehničkih intervencija. Većina njih se odnosila na uklanjanje stabala, granja i stubova električne rasvijete na području Tuzle.

Iako su saobraćajnice prohodne, vozači nisu spremno dočekali snijeg, pa je tako veći i broj saobraćajnih nesreća. Na području TK dogodilo ih se čak 14. Osim pričinjene materijalne štete, lakše su povrijeđene 2 osobe, a o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za još 4 osobe.

Kolovozi su mokri i klizavi, stoga apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putevima, te da drže odstojanje između vozila.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*