Nekoliko rubnih dijelova grada bez struje

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom ivelikim količinama vlažnog snijega, koji je padao u toku noći 21.11./22.11.2015.godine, prouzrokovalo je kvarove na nadzemnoj visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži. Dodatni teret vlažnog snijega lomio jestabla i grane drveća, rušio  stubove nadzemne mreže izazivajući prekide u snabdijevanju  električnom energijom u velikom broju naselja na području Tuzlanskog kantona.

Sve ekipe Podružnice “Elektrodistribucija” Tuzla su od ranih jutarnjih sati bile na terenu i cijeli dan u nedjelju su intenzivno radili na otklanjanju kvarova i normalizaciji snabdijevanja električnom energijom.

Stanje je bilo naročito teško na području Grada Tuzla i općina: Lukavac, Živinice, Gračanica, Srebrenik, Banovići, Kladanj, Čelić i Teočak. U jednom trenutku je bez napajanja električnom energijom bilo oko 46.000 krajnjih kupaca.

Stanje je u toku dana u najvećoj mjeri normalizovano na srednjenaponskoj mreži (35 kV i 10 kV naponu) u Gradu Tuzla i svim općinama Tuzlanskog kantona, izuzev pojedinih rubnih dijelova Grada i općina na teško pristupačnim brdovitim i šumovitim terenima koji gravitiraju  planinskim predjelima Majevice, Ozrena i Konjuha.

Ekipe su radile na otklanjanju kvarova koji su ranije locirani, sve do 22,00 sata 22.11.2015. godine.

S obzirom na to da tokom noći nije moguće tražiti (locirati)  kvarove na nadzemnoj mreži, radovi su nastavljeni jutros, 23.11.2015. godine. Očekujemo da će snabdijevanje električnom energijom biti u cjelosti normalizovano u naredna dva dana.

Molimo građane, da u slučaju saznanja o bilo kakvim kvarovima na elektrodistributivnoj mreži ili elektroenergetskim objektima, odmah obavijeste Službu za odnose sa javnošću i informisanje kupaca električne energije, putem besplatne telefonske linije  080 02 01 35, saopćeno je iz Elektrodistribucije Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*