Tužiteljstvo BiH i OSA “ruku pod ruku” protiv terorizma!

Glavni tužitelj Goran Salihović, prilikom posjete Obavještajno sugurnosnoj agenciji (OSA) BiH razgovoarao je sa čelnim ljudima ove agencije o efikasnoj borbi protiv terorizma, svih vrsta kriminala, korupcije, te privođenju pravdi počinitelja ratnih zločina.

Najviši zvaničnici Tužiteljstva BiH sa rukovodstvom OSA-e, koju je predvodio direktor Osman Mehmedagić, razgovarali su o saradnji u procesuiranju počinitelja svih navedenih kaznenih djela.

Poseban akcenat sastanka odnosio se na aktivnosti u borbi protiv terorizma, u kontekstu nedavnih događaja u BiH, te terorizma kao prijetnje sigurnosti građanima BiH i globalnoj sigurnosti, a u čemu je obavještajni rad jedan od prioriteta u borbi protiv terorizma i otkrivanju i spriječavanju terorističkih aktivnosti.

Na sastanku je razgovarano i o zakonskim i tehničkim modalitetima kojima je moguće poboljšati saradnju i efikasnost saradnje institucija, te omogućiti iskoristivost dokaza koje prikupi agencija u kaznenim postupcima.

Tužiteljstvo BiH i OSA su institucije sa istim ciljem, borba protiv kriminala, procesuiranje i kažnjavanje počinitelja kaznenih djela i stvaranje što sigurnijeg okruženja za život svih građana Bosne i Hercegovine.

Rukovoditelji dvije institucije, iskazali su međusobnu podršku i želju za što boljom i efikasnijom saradnjom.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*