Na putevima u BiH jutros se saobraća bez dužih zastoja po mjestimično vlažnom kolovozu

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama, dok na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica. Posebno izdvajamo dionice u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Putne službe intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog izgradnje novog mosta obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Stup-Rajlovac na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke. Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo). Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Sporije se saobraća i na ostalim putevima sa aktuelnim radovima, a izdvajamo putne pravce: Zenica-Žepče, Prozor-Jablanica, Bihać-Cazin i Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*