Ilidža: Od danas obuka iz oblasti “Sigurnosna politika BiH”

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić i zamjenik šefa Misije OSCE-a u BiH Aleksander Čupligin otvoriće danas na Ilidži jedanaestu obuku kadrova u institucijama BiH, kako bi bolje razumjeli dokument: “Sigurnosna politika BiH”.

Interresorna radna grupa Vijeća ministara BiH, zadužena za praćenje provođenja dokumenta “Sigurnosna politika BiH”, u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH organizuje obuku kadrova u institucijama BiH, a posebno kadrova koji će biti angažirani na izgradnji sistema i mehanizama za efikasno djelovanje sektora sigurnosti.

Kroz obuku se osigurava šire razumijevanje dokumenta “Sigurnosna politika BiH”, kao i mjesta, uloge i obaveza institucija BiH i ostalih učesnika u ovoj oblasti, te direktno ostvaruje uvid u način funkcioniranja i probleme u pojedinim segmentima sigurnosnog sistema, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Ovaj dokument predstavlja svojevrsni krovni dokument koji svojim sadržajem pokriva sve segmente nacionalne sigurnosti i koji daje jasne smjernice i vizije za jedinstveno djelovanje odbrambeno – sigurnosnog sistema u BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*