Od danas novi režim saobraćaja u ulicama Patriotske lige i Seadbega Kulovića

Uposlenici sektora za održavanje horizontalne i vertikalne signalizacije JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” doo Tuzla danas su izvršili ugradnju vertikalne signalizacije u gradskim ulicama Patriotske lige i Seadbega Kulovića, a u vezi odluke o izmjeni režima saobraćaja donesene od strane Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla.

Ovom odlukom se uvodi jednosmjerni režim saobraćaja u Ulici Patriotske lige i Seadbega Kulovića sa dozvoljenim smjerom kretanja od raskrsnice ulica Patriotske lige i Kulina Bana (Sjeverna saobraćajnica) prema ulici Seadbega Kulovića i sve do kraja ulice Seadbega Kulovića (do ulaska u pješačku zonu Trga Slobode), navode iz JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla”.

Radovi na rekonstrukciji ulica kroz centar Tuzle su završeni. Nakon asfaltiranja ulica Pozorišna i Kazan Mahala, Radnici JKP „Saobraćaj i komunikacije“ Tuzla vrijedno rade na iscrtavanju horizontalne i ugradnji vertikalne signalizacije u renoviranim ulicama Tuzle.
Na iscrtavanju horizontalne signalizacije korištena je tehnika hladne plastike, koja je dugotrajna, tako da će nova iscrtavanja u ovom dijelu grada trajati najmanje pet godina. Za izvođenje radova pripreme i asfaltiranja ulica angažovana je firma “Rial” iz Doboj Istoka. Iako je rok za završetak radova bio 10. oktobar, sa kašnjenjem od 10 dana radovi su okončani u obje ulice.
(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*