An illuminated Christmas train is pictured in a garden of a house decorated for Christmas in Hamburg-Heimfeld, December 11, 2014. Every year hundreds of houses across Germany are decorated by their owners with lights ahead of Christmas. REUTERS/Fabian Bimmer (GERMANY - Tags: ENTERTAINMENT SOCIETY RELIGION)

Praznična svjetla vam mogu smanjiti jačinu WiFi signala

Božićne i novogodišnje svjetlosne dekoracije i svjećice vrlo lako mogu usporiti vaš WiFi signal, upozoravaju iz Ofcoma. Naime, svaka elektronička sprava koju spojedujete, monitor, mikrovalna pećnica, pa čak i božićna svjetla usporit će vam internet, a budući da polako nastupa vrijeme praznika, vjerujemo da će ova informacija dobro doći.

Ovo važi za sve uređaje koji se nalaze u blizini modema, emitera WiFi signala, budući da onda dolazi do interferencije signala, što znatno usporava jačinu signala.

WiFi konekciju u tom slučaju možete pojačati korištenjem wireless mosta, koji će pojačati signal, ili da svoj modem izmjestite na mjesto sa manje opterećenja. U ranijim tekstovima na N1info smo vam davali prijedloge kako da pojačate svoj WiFi signal, a možda je najbolji način taj da ruter postavite na sredinu životnog prostora, ili u ovom slučaju, mjesto sa najmanje električnih uređaja.

Kod ljudi koji naprosto vole božićne ukrase i imaju ih jako puno, oni bi mogli napraviti probleme sa konekcijom, a dokle god ih imate upaljene, to bi moglo potrajati sve dok ih ne izmjestite na mjesto do narednog perioda darivanja.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*