Sarajevo: Tematska sjednica povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Tematska sjednica Zajedničke komisije za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) biće održana danas, u Sarajevu povodom 3. decembra – Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

– Skupu će se obratiti predsjedavajući Zajedničke komisije za ljudska prava Borislav Bojić, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, predsjednica Vijeća za osobe s invaliditetom BiH Elvira Bešlija, predsjednik Koordinacionog odbora organizacija osoba s invaliditetom Republike Srpske i član Vijeća za osobe s invaliditetom BiH Zoran Dobraš, šefica Odjela za praćenje prava osoba s invaliditetom institucije Ombudsmena za ljudska prava BiH Amira Krehić, te direktor Fonda za  profesionalnu rehabiltaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBIH Ahmet Baljić – najavljeno je iz Sektora za odnose s javnošću PS BiH.

Sjednicu organizira Zajednička komisija za ljudska prava PSBiH u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vijećem za osobe s invaliditetom BiH, savjetodavnim tijelom pri Vijeću ministara BiH.
Volonteri će, kako je najavljeno iz Helsinškog parlamenta građana Banjaluke, koji s partnerskim organizacijama provodi akciju, biti predstavnici različitih ministarstava, opštinskih službi i međunarodnih organizacija.

Akcija se odvija u okviru projekta Implementacija UN Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom u Bosni i Hercegovini, a finansira je Evropska unija.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*