Haos na Đevđeliji: Eskalirali sukobi migranata, jedna osoba poginula

Makedonsko-grčka granica je zatvorena, a situacija je eskalirala danas kada je došlo do tuče između izbeglica iz Sirije i sa ostalih područja Bliskog istoka u kojoj je, kako se vjeruje, jedana osoba iz Maroka podlegla povredama zadboijenim u strujnom udaru.

TV Nova je javila da je Grčka zatvorila granicu sa Makedonijom za sve izbjeglice i migrante bez razlike iz koje zemlje dolaze.

Jutros su grčke specijalne snage raspoređene na granici kako bi sprečili nerede koji izbijaju među migrantima kojima nije dozvoljen ulaz u zemlju.

A do eskalacije je došlo nakon jučerašnjih sukoba, kada je granica zatvorena pa je više od 3.000 migranata blokirano kod improvizovanog kampa kod Indomenija sa grčke strane granice.

Portparol lokalne policije Petrosa Taniosa je izjavila da se vjeruje da je jedna osoba iz Maroka poginula od strujnog udara u dosiru sa visokonaponskim kablom dok se pela na krov voza, javio je AFP.

Makedonske vlasti dovode dodatne policijske snage na granicu.

Od sinoć u ponoć predstavnici UNHCR-a i nekoliko nevladinih organizacija su napustili kamp iz bezbjednosnih razloga.

Ekonomski migranti, kojima prolaz nije omoguće, prijete izbeglicama sa ratom zahvaćenih područja kojima je prolaz dozvoljen .

Makedonska policija koristi suzavac da potisne demonstrante iz Pakistana, Maroka i Irana.

Grčka policija je noćas sasvim napustila kamp.

Migranti su snadbijeveni alatom za sječenje žice. Dio ograde je već uništen.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*