JP Elektroprivreda BiH poklonila Tuzli šljačište Drežnik u svrhu izgradnje gradskog groblja

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Bajazit Jašarević, vršilac dužnosti generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH, Nevad Ikanović, vršilac dužnosti Izvršnog direktora za proizvodnju JP Elektroprivreda BiH , potpisali su danas u Termoelektrani Tuzla Ugovor o  prenosu vlasništva i prava posjeda bez naknade na nekretninama koje su u sklopu šljakišta Drežnik na Grad Tuzlu u svrhu izgradnje gradskog groblja. Prema riječima gradonačelnika Imamovića, ovo je značajan događaj za grad na koji se čekalo punih osam godina.

Svjestan problema nepostojanja gradskog groblja u Tuzli, VD  generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH Bajazit Jašarević, kako je rekao, odmah po preuzimanju funkcije  zamolio je članove uprave da se ovaj problem riješi. Danas im se zahvalio što su to i učinili.

Poštujući Sporazum o prijateljskom okruženju između JP Elektroprivreda BiH i grada Tuzle, Termoelektrana je, u funkciji rješavanja određene problematike koja se odnosi na postojeću deponiju jezero , na kojoj se trenutno odlažu produkti sagorijevanja, izgradila za potrebe naselja Karinjača u MZ Lipnica, vodovod iz kojeg će se vodom snabdijevati 20 domaćinstava.  Ovaj je vodovod OD danas dat je na upotrebu JP Vodovod i kanalizacija Tuzla, istakao je Izet Džananović, direktor Termoelektrane Tuzla

Iz Termoelektrane i JP Elektroprivreda BiH istakli su da je ovo nastavak dobre i prijateljske saradnje, koja će sa Gradom Tuzla biti nastavljena i u narednom periodu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*