Osjećam da su mi u Beogradu ukrali brata blizanca

Facebook stranice preplavila je neobična životna priča mladića Murisa Demirovića iz Tuzle koji traži pomoć da pronađe brata blizanca. Njegov status za kratko vrijeme pregledalo je i podijelilo hiljade ljudi koji mu, bar na taj način, nastoje pomoći.

Prema njegovim riječima, on i brat su 1991. godine nakon rođenja prebačeni na liječenje u Beograd. Nekoliko dana kasnije bračnom paru Demirović iz bolnice su javili da je jedan od dječaka preminuo.

Kako je naveo, nakon što su blizanci prebačeni u Beograd roditelji nikada nisu vidjeli drugo dijete, samo im je rečeno da dječak nije preživio.

Muris Demirović danas ima 24. godine i kaže kako osjeća da mu je brat blizanac živ.

– Ja mislim da je moj brat živ. Osjećam to u dubini duše – napisao je Muris i zamolio javnost da mu pomognu u potrazi.

Pojasnio je da su brat i on rođeni u Tuzli, odakle su zbog problema sa disanjem prebačeni u Beograd, gdje su bili smješteni u inkubatore u bolnici Majka i Dijete.

– Bio sam dosta slabiji od njega. Brat je bio teži od mene za 1 kg i imao je veće šanse da preživi, a desilo se to da je nakon nekoliko dana boravka u bolnici mojim roditeljima javljeno da im je jedan dječak preminuo, te da dođu po drugog – naveo je Muris i naglasio da su roditelji tom prilikom zahtijevali da vide svoje drugo dijete što im nije bilo omogućeno.

Muris navodi kako su im rekli da on više nije živ i bez ikakvog dokaza ih poslali kući.

– Ništa im nisu dali na uvid, a za smrtni list su rekli da to ne postoji – tvrdi Muris i apeluje na sve koji imaju bilo kakvu informaciju da mu se jave.

(T. Cerić/Faktor.ba/Foto: Facebook)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*