Promovisana knjiga “Bio sam Titov liječnik”

Knjiga „Bio sam Titov liječnik“ promovisana je sinoć u Tuzli. Predstavljanje ove knjige tuzlanskoj javnosti organizovali su Izdavačka kuća Bosanska riječ i Društvo Josip Broz Tito.

Šimo Ešić, direktor IK “Bosanska riječ” i urednik knjige, ističe kako je njen autor, Nijaz Hadžić insistirao da izdavač bude iz Tuzle zbog, kako je naveo, dvije stvari:
“Prva je ta da je Nijaz Hodžić svoju liječničku karijeru započeo u Tuzli, a druga što on doživljava Tuzlu kao oazu u kojoj je sačuvan princip dobrih međunacionalnih i međususjedskih odnosa”, kaže Ešić.

Ova je knjiga, prema riječima jednog od promotora, Zlatka Dukića, posebna iz više razloga:
” Prvi, autor sebe ne ističe u prvom planu, drugi, oslikava Tita kao čovjeka koji je imao osjećaj za potrebe običnog čovjeka i treći, nije zloupotrijebio činjenicu da je bio sudionik važnih sastanaka i prijema, odnosno iznosi pikantne detalje na jedan krajnje fini i suptilan način”, kaže Dukić.

Knjiga je nastala na osnovu sačuvanih stranica dnevnika kojeg je Nijaz Hodžić vodio u vrijeme dok se starao o Titovom zdravlju.
Autor knjige „Bio sam Titov liječnik“ Nijaz Hadžić, zbog bolesti nije mogao prisustvovati promociji svoje knjige u Tuzli.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*