(VIDEO) Nizom aktivnosti u Tuzli obilježen Međunarodni dan ljudskih prava

U Tuzli je danas nizom aktivnosti obilježen međunarodni dan ljudskih prava.Na Pravnom fakultetu održana je Javna tribina „Ljudska prava, zajednička baština čovječanstva- pogled na BiH“.

U organizaciji Udruženja „Viva žene“ Tuzla održan je sastanak mreže za podršku svjedocima/žrtvama rata na području TK-a, na kojem su analizirani projekti i budući ciljevi rada mreže, kao i pretpremijera dokimentarnog filma „Dnevnik jednog svjedoka“.

Biro za ljudska prava Tuzla, Omladinski ogranak “Y”, također, javnom manifestacijom na Korzu, predstavom „DNA“za mlade koja je održana u Domu mladih Tuzla i kao i forum diskusijom o vršnjačkom nasilju obilježili su Međunarodni dan ljudskih prava.

Sve aktivnosti održane povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, imale su isti cilj ukazati na ne/poštivanje ljudskih prava u BiH. Podsjećamo ovaj datum obilježava se na dan kada je potpisana Opća deklaracija o ljudskim pravima 1948. Tada je po prvi put u historiji čovječanstva priznato pravo svih ljudi na “život, slobodu i sigurnost… bez ikakvih razlika”.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*