BiHAMK: Saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnom kolovozu i umjeren promet vozila

Zbog saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-5 Travnik-Vitez, kod mjesta Dolac na Lašvi, potpuno je u prekidu odvijanje saobraćaja. U toku je obavljanje policijskog uviđaja a saobraćaj se odvija alternativnim pravcima.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnom kolovozu i umjeren promet vozila. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na širem području Goražda, Bihaća i Sarajeva. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila. U južnim krajevima za sada se vozi po pretežno suhom kolovozu.

Na magistralnom putu M-17 smjer Zenica-Žepče (u mjestu Želeća) saobraćaj se odvija jednom trakom, dok se u suprotnom smjeru Žepče-Zenica saobraćaj i dalje odvija obilaznicom, kroz naselje Rakovica.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Stup-Rajlovac, M-16.2 Jablanica-Prozor, M-17 Stup-Blažuj i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(BIHAMK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*