Članovi KBS “Tuzla-Sinbra” na takmičenju u Dubrovniku

U Duborvniku se od 11-13. decembra 2015. godine održava 16. Balkanstvo prvenstvo za kadete, juniore, i U-21 u karateu.Na prvenstvu pored Bosne i Hercegovine i domaćina Hrvatske nastupaju i selekcije: Albanije, Bugarske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Srbije, i Turske.

Prvog dana su nastupale djevojke.Belma Omerović iz KBS “Tuzla-Sinbra”,  ostvarila je izuzetan rezultat osvojivši treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriju juniorke borbe -53kg.Belma Omerović je u prvom krugu bila slobodna.
U drugom meču je savladala predstavnicu Slovenije Zupančić Ninu rezultatom 4-0.U narednom kolu je poražena od predstavnice Makedonije Penderovski Monike.Predstavnica Makedonije je prošla u finale, tako da je Belma Omerović radila repasaž.U meču za bronzanu medalju je savladala predstavnicu Kosova Ramadani Medinu rezultatom 1-0.

Zapažen rezultat je imala i Dina Mahmud osvojivši 5. mjesto.Dina je u prvom krugu savladala predstavnicu Roksandić Željanu.U drugom krugu je bila bolja od predstavnice Crne Gore Kovačević Ivane rezultatom 4-1.
Treći meč je bila bolja od predstavnice Hrvatske Frucik Laure rezultatom 3-2.U polufinalu je poražena od predstavnice Srbije Dine Durmiš minimalnim rezultatom 1-0.Za treće mjesto je izgubila od predstavnice Makedonije Simovski Simone.

Prvog dana su još nastupile i Azra Bašić i Dajana Crnoglavac.Takmičarke je  predvodio trener Fikret Selman.Takmičenje se nastavlja sutra mečevima u muškoj katogoriji kao i ekipnim mečevima.

(KBS “TUZLA-SINBRA)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*