Izvršena prozivka fudbalera Slobode

Nakon povratka u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, i zasluženog odmora, danas je izvršena prozivka u Fudbalskom klubu Sloboda Tuzla. Trenerima Denisu Kariću i Mirsadu Dediću odazvalo se 17 igrača, koji su u prošloj sezoni branili boje crveno-crnih. Iz opravdanih razloga, izostali su Salihović i Hodžić zbog ispita na fakultetima, te Mehidić koji se uz dozvolu predsjednika Azmira Husića nalazi u Švicarskoj. Nismo uspjeli doznati, kakva je sudbina ostalih “zvučnijih imena”, koji su prošlu sezonu igrali za Slobodu, ali se nisu pojavili.

Denis Karić vodit će ekipu narednih sedam dana, za što je napravio i plan priprema, a za nedjelju je predviđen dolazak Jimmyja Floyda Hasselbainka, koji bi po svemu sudeći trebao naslijediti Miroslava Ćiru Blaževića. “Jedino novo lice je Muhamed Mujić koji je stigao iz Budućnosti Banovići. Pregovara se sa još nekim igračima, pet omladinaca je prekomandovano u prvi tim, a onaj ko bude novi šef stručnog štaba će tražiti nova pojačanja”, kazao je Karić.

Naredne dvije sedmice Sloboda će trenirati u Tuzli, a nakon toga pripreme nastavljaju turnirom u Slavonskom Brodu. “Na turniru pored nas učestvuju Olimpic iz Sarajeva, Cibalija iz Vinkovaca i Osijek. Nakon toga predviđen je odlazak na dvosedmične pripreme u Mursku Sobotu u Sloveniji, gdje ćemo odigrati šest jakih utakmica. Povratak u Tuzlu je 20.jula, zatim odlazimo na turnir u Doboj Istok, a 30.jula igramo generalnu probu na otvaranju stadiona “Sloge” u Simin Hanu”, dodao je Karić.

Podsjećamo da će jedan od protivnika Slobode u Sloveniji biti i slavni turski velikan Galatasaray. Dodajmo i informaciju da će delegacija Općine Tuzla, zajedno sa legendama Tušnja Dževadom Šećerbegovićem i Mersedom Kovačevićem, naredne sedmice dogovoriti detalje oko prijateljske utakmice sa Bešiktašem.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*