Tuzla domaćin košarkaške završnice za mlađe kategorije

Košarkaški savez BiH i OKK “Sloboda” Tuzla, organizatori su “Final foru-a 2014” lige u muškoj i ženskoj kategoriji. Turnir će okupiti preko 200 mladih košarkaša i košarkašica u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, koji će braniti boje ukupno 20 ekipa. Ovo je izuzetno važan iskorak u bh košarci, koji će poslužiti kao početna osnova stvaranja baze za reprezentativne selekcije naše zemlje.

“Klub je u nepune tri godine uspona ka Ligi 12, imao misiju da pokuša da učestvuje u osnivanju ove omladinske lige. To nam se ove godine ostvarilo, i od januara mjeseca liga je zaživila u sve tri kategorije. Svaki vikend igrale su se utakmice svih selekcija, što je zaista velika dobit za košarku. Djeca putuju po cijeloj Bosni i Hercegovini, upoznaju zemlju i stiču nova prijateljstva”, izjavio je Aid Berbić, predsjednik OKK “Sloboda” na danas održanoj press konferenciji.

Najavljeno je da će gost završnice prvenstva biti i kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović, a turnir će otvoriti Damir Mulaomerović. Kompletan projkat je podržao USAID.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*