Vijeće ministara BiH danas o izmjenama Zakona o zabrani diskriminacije

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine izradilo je nacrte zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije i o ombudsmanu za ljudska prava, koje bi na današnjoj sjednici trebali razmotriti članovi Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu sjednice je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine, što je prijedlog Ministarstva pravde.

Ministri će svoj stav dati i na Prijedlog odluke o odobrenju sredstava za uplatu doprinosa u Devetom popunjavanju fondova (2013. – 2015.) Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD), te na Prijedlog odluke o utvrđivanju visine osnovice za obračun plaća u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine u 2016. godini.

Također, dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje Izvještaja o provođenju Strategije za borbu protiv organiziranog kriminala (2014. – 2016.) te Izvještaja o radu Operativne radne grupe za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem u Bosni i Hercegovini na prijedlog Ministarstva sigurnosti.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*