Udruženje „Žena“ Tuzla uručilo donacije nastradalim u poplavama

Građani Tuzle su pokazali još jedan humani gest vrijedan pažnje. Naime, članice Udruženje „Žena“ Tuzla danas su uručile skromne novčane priloge za porodice koje su u nedavnim poplavama i klizištima izgubile svoja ognjišta.

Udruženje žena iz Tuzle sprovodi već četvrtu akciju, od početka vremenskih neprilika koje su zahvatile BiH. Ansambl „Tuzlanke“ je odmah pri stvaranju prihvatilišta prikupio značajna sredstva u higijenskim potrepštinama koja su otpremili u Dubrave. Na incijativu i molbu njihove prijateljice iz Njemačke, koja je veliki humanista i spremna pomoći, Tuzlanke su distribuirale pakete u Maglaj i Doboj. Treća aktivnost vezana je za podjelu 150 humanitarnih paketa koje su Tuzlanke uručile ugroženim porodicama u Janji, Bijeljini i Brčkom.

Kako ističe Mujesira Haman predsjednica Udruženja žena Tuzle, najugroženije porodice su se birale po spisku iz Općine Tuzla. Skromna novčana sredstva građanima Tuzle znače mnogo, tako da nisu krili zadovoljstvo. Kako ističu iz Udruženja žena Tuzle, u narednom periodu nastavit će slične humanitarne akcije, kako bi pomogle ugroženim porodicama.

(RTV7)
 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*