Za četvero studenata mostarskog Sveučilišta, Vjekoslava Božanovića (24) iz Donjeg Novog Sela, Antonije Šarić (22) iz Komletinaca, Tene Vračević (20) iz Trnave, nedaleko od Đakova, te Domagoja Rose (22), koji su tragično stradali na putu za Hrvatsku, gdje su planirali sa svojim obiteljima proslavili blagdanske praznike, danas je u Mostaru održan posljednji ispraćaj (D.Marić - Anadolu Agency)

Mostar: Posljednji ispraćaj poginulim studentima, tijela odvezena u Hrvatsku

Za četvero studenata mostarskog Sveučilišta, Vjekoslava Božanovića (24) iz Donjeg Novog Sela, Antonije Šarić (22) iz Komletinaca, Tene Vračević (20) iz Trnave, nedaleko od Đakova, te Domagoja Rose (22), koji su tragično stradali na putu za Hrvatsku, gdje su planirali sa svojom porodicom proslaviti praznike, danas je u Mostaru održan posljednji ispraćaj.

Posljednjem ispraćaju tragično preminulih studenata na komemorativnom skupu u prepunoj dvorani doma Hercega Stjepana Kosače prisutni su predstavnici svih nivoa vlasti, kako iz BiH, tako i Republike Hrvatske, te svekoliki akademski zbor. Uz brojne govore i izražavanja saučešća riječi utjehe za prazninu koju je njihov rani odlazak ostavio niko nije mogao pronaći.

– Ovo je tragedija koja je pogodila četiri porodice, dvije države, sveučilište i jednu cijelu naciju – kazala je kroz plač predsjednica Studenstkog zbora sveučilišta u Mostaru Janja Marušuć navodeći kako joj je ovo najteži govor u životu, javlja Anadolija.

Suze nije mogla zadržati i rektorica mostarskog Sveučilišta Ljerka Ostojić, ističući kako će Vjekoslav, Antonija, Tena i Domagoj zauvijek ostati u sjećanju.

– Dragi Antonija, Domagoj, Tena i Vjekoslav, vaš praznični put nije vas odveo zauvijek, vratit ćete se kroz molitve kroz snove, kroz sjećanja i uspomene – poruka je koja se u više navrata danas u Mostaru ponovila pri posljednjem ispraćaju četvoro mladih studenata.

Generalni konzul Republike Hrvatske Dragan Matijević je izrazivši saučešće porodicama poginulih studenta kazao kako bol za mladim ljudima dijeli čitava Hrvatska, ali i regija, te da je za ono što se dogodilo riječi utjehe teško pronaći.

– Kako se oprostiti od djevojaka i mladića koji su bili na pragu života – pitao se i premijer HNK-a Nevenko Herceg, navodeći kako su bili  puni životne radosti učenja i stjecanja novih znanja. Ta ih je spoznaja dovela u Hercegovinu i Mostar, ali nažalost, želja da se za Božić vrate kući svojoj porodici odvela ih je na put bez povratka.

– Danas se vraćaju kući, nažalost ne onako kako smo željeli. Bili ste i bit ćete zajednički ponos i najljepši most koji povezuje ravnu Slavoniju i našu krševitu Hercegovinu, i otišli u neko bolje mjesto na kojem ćemo se ponovo susresti – kazao je premijer HNK-a Nevenko Herceg uputivši posljednji pozdrav tragično preminulim studentima.

Molitve za tragično preminule studente već su brojne izrečene a i svijeće upaljene, podsjetio je gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, navodeći kako je vijest o tragediji koja se dogodila pogodila sve građane Mostara, ali i regije.

– Neka vam dragi Bog podari vječni nebeski mir, a vašim najmilijim utjehu. Grad Mostar i njegovi građani uvijek će se s ponosom sjećati i čuvati uspomene na vas – kazao je gradonačelnik Bešlić.

Generalni vikar Mostarske biskupije don Željko Majić i provincijal Franjevačkog samostana fra Iko Skoko uz koncelebraciju brojnih svećenika ispred mrtvačnice Bijeli Brijeg izrekli su molitve za utjehu ožalošćenima i za život vječni mladih studenata. Potom su tijela tragično preminulih uz policijsku pratnju odvezena u rodnu Hrvatsku gdje će biti i sahranjena, a večeras u 17 sati u crkvi svetog Petra i Pavla u Mostaru bit će služena misa zadušnica.

Podsjetimo, četvero hrvatskih državljana, dvije djevojke i dva mladića iz Vukovarsko-srijemske županije, utopilo se nakon što je subotu oko 10 sati vozilo marke “Škoda Fabia”, vinkovačkih registarskih oznaka sletjelo u Neretvu u mjestu Bijela, sjeverno od Mostara. Smrtno su stradali Vjekoslav Božanović (24) iz Donjeg Novog Sela, Antonija Šarić (22) iz Komletinaca, Tena Vračević (20) iz Trnave, nedaleko od Đakova, te Domagoj Rose (22) iz Đakova, dok se Stjepan Bošković (21) iz Đakova uspio spasiti tako što je isplivao iz Neretve.

(Faktor.ba/Foto: Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*