„Dita“ od danas proizvodi i praškaste detrdžente

Zajedničku press konferenciju danas su organizovali Udurženje osoba sa invaliditetom Bosne i Hercegovine, i predstavnici radnika Fabrike detrdženata „Dita“ Tuzla. Ovom prilikom pozvali su sve građane Bosne i Hercegovine da kupuju domaće proizvode, u ovom slučaju tuzlanske fabrike.

Kako je istaknuto ovom prilikom, kupovinom domaćih proizvoda pomažemo i sebi, utičemo na smanjenje broja nezaposlenih, i ukoliko bi svijest podigli na viši nivo, svima bi nam bilo bolje. Prema riječima predsjednika Udruženja osoba sa invaliditetom Bosne i Hercegovine Zijada Arapčića, u ovom periodu vraćanja proizvoda „Dite“ na tržište, osobe sa invaliditetom mogu pomoći.

Medijima se obratio radnik Fabrike detrdženata „Dita“ Tuzla Nedžad Gavranović. Kazao je kako su poslije brojnih problema i velike borbe za radna mjesta, uspjeli vratiti proizvodnju, pored 68 uposliti novih 17 radnika, a danas je zvanično pokrenuta proizvodnja praškastih detrdženata. Sve ovo nebi uspjeli bez podrške građana, na čemu su im neizmjerno zahvalni.

Na kraju održane press konferencije, upućen je poziv svim građanima Bosne i Hercegovine da kupuju domaće proizvode bez obzira iz koje privredne grane dolaze.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*