Mektić: Dodik želi izazvati sukob na nivou institucija

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić gostovao je u večerašnjem Pressingu na N1 televiziji. On je kazao da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik želi “izazvati sukob na nivou institucija i napraviti stanje u kojem će spriječiti istrage”.

Kazao je Mektić da je predsjednik RS, Milorad Dodik zapravo bio taj koji se najviše protivio, samo zato što postoji niz afera, koruptivnog karaktera u kojima se on prepoznao.

“On želi da izazove sukob na nivou institucija, i da napravi stanje u kojem će spriječiti istrage. To je toliko nespretno učinjeno da sami zaključci su direktno štetni za građane RS, ali i sam entitet”.

“Ja nemam šta sa Dodikom pričati o saradnji agencija. To sam mu i rekao, jer po svojoj funkciji ne može tako da donosi odluke u prekidanju saradnje. Zloupotrijebio je Vladu RS. Želim da razgovaram sa odgovornim ljudima iz bezbjednosnih agencija u BiH, kako bi pravili napretke u pogledu efikasne borbe protiv kriminala i korupcije”.

Pojasnio je da je Dodik htio da zaštiti svoje vlastite interese, te da je odbio svaki razgovor sa Miloradom Dodikom o toj temi.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*