U Katedrali Srca Isusova održana sveta Božićna misa polnoćka

U Katedrali Srca Isusova u Sarajevu održana je sveta Božićna misa polnoćka koju je tradicionalno predvodio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić

Božićna misa u Sarajevu okupila je veliki broj vjernika, koji su došli da s radošću proslave dolazak praznika Isusova rođenja.

Na početku bogoslužja kardinal Puljić je pozdravio apostolskog nuncija u BiH Luigija Pezzutoa, sveštenike, časne sestre, delegaciju Pravoslavne crkve, sve one koji su putem elektronskih medija pratili polnoćku, kao i djelatnike medijskih kuća uz želju da ovu noć dožive susret s Bogom.

Pozvao je sve da otvore svoja srca ljubavi Božijoj, koja se očitovala u rađanju Isusa.

Kardinal Puljić je posebice ukazao na potrebu obraćanja pozornosti na napuštenost djece, kojima trebaju utjeha, životna radost, koja trpe od rata, na starije i bolesne, na radnike koji su izgubili posao i koji su bez plaća i na sve obespravljene.

– U ovoj godini milosrđa svi mi trebamo Isusa, Spasitelja, koji donosi mir, koji očituje Božiju ljubav – kazao je, među ostalim, kardinal Puljić.

U poruci u povodom najradosnijeg katoličkog blagdana Božića kardinal je Puljić je kazao da je čovjeku današnjice potrebna poruka radosti i nade koja kaže da “nam se Bog daruje svojim milosrđem i praštanjem, da nas grli svojom ljubavlju”.

– Neka Božić donese utjehu vjere svima koji trpe, koji su izgubili nadu, koji su obespravljeni, koji žive na rubu društva i siromaštva. Posebno neka donese radosti maloj djeci kojoj otimaju dječiji osmijeh. Neka zavlada pravedan mir u našoj zemlji i u cijelom svijetu – naglasio kardinal Puljić u svojoj poruci povodom najradosnijeg katoličkog blagdana.

Kardinal Puljić je također podsjetio da papa Franjo poziva da se “otvorimo tom Božijem milosrđu, posebno u ovoj Godini božanskog milosrđa, kako bismo iskusili tu Božiju blizinu te sebi i svojoj društvenoj sredini ponovo vratili povjerenje u život”.

Istaknuo je da je u središtu slavlja Božića Isus kao malo dijete. Pred nama je, smatra nadbiskup vrhbosanski, velika potreba mijenjanja mentaliteta i vraćanja vrijednosti života kao takvoga među prioritete društvenih ljestvica vrijednosti.

(Sensservis)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*