RK Sloboda Solana: Pripreme počinju 4. januara, stižu i pojačanja

Okupljanje rukometaša Slobode zakazano je za 4. januar naredne godine, kada će početi pripreme za proljetni dio prvenstva u društvu najboljih u Bosni i Hercegovini.

Rukometaše tuzlanske Slobode u proljetnom dijelu prvenstva očekuje grčevita borba za opstanak. Jesenji dio prvenstva okončali su na poslijednjem mjestu sa jedanaest poraza, tri pobjede i jednom pobjedom.

– Povrede igrača su nas pratile tokom cijelog jesenjeg dijela prvenstva, što se odrazilo na igru, a u konačnici i na krajnji rezultat. U nezavidnom smo položaju, svjesni smo da nas očekuje teška borba za opstanak u Premijer ligi BiH. Pokušat ćemo da izborimo opstanak i borit ćemo se do poslijednjeg atoma snage, kazao je Mirza Bulić, trener rukometnog kluba Sloboda Solana.

U nastavku prvenstva Solare će pojačati bivši bek Slobode, Benjamin Hrustić, rukometaš Lukavaca, koja je član Prve lige Federacije BiH. Pored Hrustića, crveno-crne bi trebao pojačati i Trebinjac Radovan Uljarević.

– Radovan je pristao na sve naše uslove, međutim, nisam siguran da će nastupiti za Slobodu, jer je u pregovorima sa jednom ekipom iz Švedske. Ukoliko ne dođe do saradnje Uljarevića sa klubom u Švedskoj, on će sigurno nastupati za Slobodu, kazao je Bulić.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*