Omladinski resursni centar Tuzla priredio novogodišnju zabavu za svoje članove

Omladinski resursni centar je treću godinu zaredom priredio novogodišnju zabava za članove svoje Omladinske grupe. Zabava je održana u prostorijama ORC Tuzla i okupila je članove Omladinske grupe koji su vrijedno radili u toku ove godine.

Napomene radi, Omladinska grupa broji 30 studenata i učenika srednjih škola iz Tuzle koji kroz volonterske aktivnosti trude se da naš grad bude ljepše mjesto za život, te animiraju ostale mlade u gradu na društveni aktivizam. U toku 2015. godine dvije najveće aktivnosti koje su omladinci realizovali jeste projekat „Date the state“ koji je za cilj imao upoznavanje mladih sa političkim aparatom BiH i posjetu Parlamentu BiH, te „Živi zdrav život“ koji se je ove godine drugi put zaredom održao, te na kojem su mladi iz Tuzle imali priliku da se nadmeću u odbojci na pijesku, street basketu, doniraju krv i pješače na Vršane.

Tokom zabave, prisutnima se je i obratio direktor ORC Tuzla, Miralem Tursinović, koji je obećao pomoć u održavanju i funkcionisanju grupe i u narednoj godini. Najaktivnijim članovima u grupi su podjeljeni prigodni pokloni.

U narednoj godini, grupa planira realizovati i treći po redu projekat „Živi zdrav život“, te kroz edukacije i radionice nastaviti mlade poticati na društveni aktivizam i volonterizam.

Srećna Nova godina i predstojeći praznici želi vam porodica ORC Tuzla!

( RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*