U BiH stiglo 25 kamiona namještaja iz Turske, očekuje se još 75

Od stotinu kamiona namještaja koliko su privrednici Turske najavili da će poslati za poplavljena područja Bosne i Hercegovine, već je stiglo 25 kamiona, a namještaj je podijeljen u najugroženije dijelove Maglaja, Olova, Bosanskog Šamca, Modriče i nekoliko drugih gradova koji su 15. maja ove godine pogođeni razornim poplavama, saznaje bh. novinska agencija Patria.

Tokom katastrofalnih poplave u BiH, Turska je poslala značajnu pomoć u hrani i drugim potrepštinama za našu zemlju. No, Udruženje turskih proizvođača namještaja i industrijalaca (MOSDER) istovremeno je pokrenulo kampanju pod nazivom „Sto šlepera namještaja“, koje planiraju podijeliti poplavama najugroženijem stanovništvu u BiH.

Adis Alagić iz Fondacije BIGMEV (Centar za razvoj odnosa sa BiH), koja koordinira akcijom dopremanja namještaja iz Turske u BiH kazao je za agenciju Patria kako je u BiH već došlo 13 kamiona namještaja koje je za BiH donirala kompanija Cilek, te još 12 kamiona koje su donirale druge firme i organizacije.

– Tražili smo da nam više ne šalju hranu, jer toga imamo dovoljno. Potrebna nam je pomoć u namještaju, ali i u građevinskom materijalu. Prema posljednjim informacijama koje imam, jedna tura kamiona sa građevinskim materijalom iz Turske već je krenula prema BiH, dok se drugi kamioni pripremaju za polazak prema našoj zemlji – rekao je Alagić, piše Patria.

(RTV7/MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*