Tužilaštvo BiH poziva građane i pravne subjekte da prijavljuju sve oblike korupcije

Tužilaštvo BiH uputilo je danas poziv svim građanima BiH da prijavljuju nezakonito ponašanje osoba uposlenih u carinskim, poreznim i drugim institucijama.

-U proteklih nekoliko dana, Tužilaštvo BiH zajedno s policijskim agencijama, provelo je akciju kodnog naziva “Pandora”, koja se odnosi na višemilionske zloupotrebe koje su počinili osumnjičeni iz UIO BiH, zajedno sa više osoba i preduzeća, te na taj način nanijeli veliku štetu budžetu i građanima naše zemlje. Tužiteljstvo BiH odlučno je u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i finansijskog kriminala, te pozivamo sve građane da prijavljuju nezakonito ponašanje osoba uposlenih u carinskim, poreznim i drugim institucijama – navodi Tužilaštvo BiH.

Počinioci i kaznena djela, mogu se prijaviti putem telefona Tužilaštva BiH 033-707-200 ili putem službenog i zvaničnog e-maila info@tuzilastvobih.gov.ba
-Pozivamo sve građane i pravne subjekte, da budu partneri Tužilaštva BiH, kao profesionalne i nezavisne institucije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao kaznenih djela koja nanose štetu svim građanima naše zemlje, te da slobodno prijavljuju sve oblike korupcije, daju svjedočenja i sudjeluju u kaznenom gonjenu odgovornih osoba – ističu u Tužilaštvu BiH.

Poručuju da Tužilaštvo BiH nastavlja borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u kojoj nema i neće biti nedodirljivih.

Pred zakonom su svi, naglašavaju, jednaki i svi počinioci kaznenih djela, za koja postoje dokazi, bit će procesuirani bez obzira na političku opciju kojoj pripadaju, te trenutni položaj ili funkciju koju obavljaju.

(RTV7/FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*