Vlada TK održala zadnju sjednicu u ovoj godini

Vlada TK na današnjoj je sjednici prihvatila, između ostalog, Informaciju o pripremljenosti za zimsko održavanje puteva na području Tuzlanskog kantona u sezoni 2015./2016. godina, Informaciju o izgradnji Centra za Autizam, te Informaciju o radu Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama za ovu godinu.

Kada je riječ o zimskom održavanju cesta, direktor Kantonalne uprave civilne zaštite TK Zdenko Tadić je istakao da je sve spremno, osigurana je neophodna mehanizacija, posipni materijal i kadrovi.

Vlada TK je prihvatila i Informaciju o izgradnji centra za autizam. Za ove namjene Vlada je osigurala 300 hiljada KM, zamljište i priključke Grad Tuzle, a Hiswerk Austria osigurat će još 700 hiljada KM, koliko je potrebno za gradnju centra.

Prihvaćena je i Informacija o radu Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama za ovu godinu, pri čemu je istaknuto da je starosna dob osoba koje počinju konzumirati drogu 12 godina, što je alarmantno. Iz Centra su pozvali sve nadležne da se aktivno uključe u rješavanje ovog problema, odnosno da se aktivnije porade na prevenciji.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*