Rukometaši BiH doputovali na Kosovo: Odlično smo dočekani, došli smo po pobjedu

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala na Kosovo, gdje će sutra odigrati utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Francuska 2017”.

Nakon jučerašnjeg prijateljskog meča sa Crnom Gorom u Baru, kojeg su izabranici selektora Dragana Markovića izgubili 26:30, nakon višesatnog putovanja danas su stigli u Đakovicu. Večeras će u ovom malom gradu na jugozapadu Kosova odraditi i jedini trening pred susret za debitantom u kvalifikacijama za međunarodna takmičenja.

“Snijeg na putu malo nam je otežao dolazak u Đakovicu, ali smo stigli i sve je u najboljem redu. Dočekani smo super od strane domaćina, a očekujemo i odličnu, korektnu atmosferu na tribinama tokom sutrašnjeg duela”, istakao je za Anadolu Agency (AA) Mirza Muzurović, direktor rukometne reprezentacije BiH, dodavši:

“Malo nas je poremetila povreda Harisa Begića. Vidjet ćemo po povratku u BiH da li će biti u stanju opet se priključiti ekipi u nastavku kvalifikacija. Atmosfera među našim igračima je odlična i svi smo uvjereni u trijumf ovdje na Kosovu. Dakle, ne krijemo, očekujemo pobjedu, favoriti smo za prvo mjesto u grupi i plasman u baraž za SP, što želimo potvrditi u svakoj utakmici na terenu”.

– Direktan prenos na BHT –

Susret Kosovo – BiH igra se sutra u Đakovici, pokraj Peči, sa početkom u 19:15 sati (direktan prenos na BHT za područje BiH). Istog dana u grupi 1 sastaju se i Litvanija – Slovačka. Poslije dva odigrana kola Litvanija i BiH prve su na tabeli grupe sa po tri, slijedi Slovačka sa dva, dok je Kosovo bez bodova.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*