JKP Komunalac: Radi se na saobraćajnicama II prioriteta

Iz JKP “Komunalac” Tuzla danas saopštavaju da su  nastavili sa radom službe zimskog održavanja.

Sve raspoložive ekipe su na terenu. Trenutno se radi na saobraćajnicama II prioriteta (glavne saobraćajnice u prigradskim mjesnim zajednicama), a sve saobraćajnice I prioriteta su kompletno prohodne. Jedna radna mašina radi na čišćenju ulica koje povezuju sjevernu i južnu magistralu, kao i saobraćajnica u gradskim naseljima.

Tokom noći radilo se na oslobađanju raskrsnica i sporednih ulica koje gravitiraju centrom grada. Izvršeno je dodatno posipanje abrazivnog materijala, kako bi se omogućilo otapanje i uklanjanje formiranih ledenih ploča na ulicama koje povezuju sjevernu, južnu magistralu, kao i sporedne ulice u gradu. Ručno se vrši uklanjanje leda i snijega na pješačkim prelazima, raskrsnicama, i pješačkim stazama.

U večernjim satima, kada se smanji intenzitet saobraćaja, dodatno će se raditi na oslobađanju raskrsnica i spojeva padinskih naselja na glavne saobraćajnice, a ovisno o intenzitetu eventualnih padavina tokom noći, raspoloživa mehanizacija će biti vraćena na održavanje saobraćajnica I prioriteta.

Služba zimskog održavanja radi 24 sata i u tom režimu rada će se nastaviti raditi sve do obezbjeđenja potpune prohodnosti na svim saobraćajnicama koje su u programu održavanja.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*