Egipat: U napadu ranjeni turisti iz Švedske i Austrije

Dva napadača su upala u hotel u egipatskom odmaralištu Hurghada, a potom su noževima ranili troje turista, potvrdile su lokalne snage sigurnosti.

U napadu koji se dogodio u hotelu s četiri zvijezdice “Bella Vista” ranjena su dva austrijska i jedan švedski državljanin. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Egipta naveli su da je policija otvorila vatru na napadače i ubila jednog od njih. On je identifikovan kao 21-godišnji Mohammed Hassan Mohammed Mahfouz, student iz Kaira. Napadači su imali noževe i sačmarice.

Sva trojica ranjenih turista su odmah odvezeni u bolnicu, jedan od njih je nakon ukazane pomoći pušten, dok za drugu dvojicu nema detaljnijih informacija. Ipak, Khaled Megahed, portparol Ministarstva zdravstva kazao je da su sva trojica lakše povrijeđeni.

Turizam, koji je temelj egipatske ekonomije, teško je pogođen posljednjih godina zbog političkih previranja i nestabilnosti u zemlji. Sada su ga dodatno uzdrmali i sve češći napadi na turiste. U četvrtak je napadnuta grupa izraelskih turista u Kairu, srećom bez većih posljedica.

Prošle godine 31. oktobra iznad egipatskog Sinaja srušen je ruski putnički avion u kojem je bilo 224 ljudi. Odgovornost za ovaj napad preuzeo je ISIS.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*