Bh. rukometaši obavili posljednje pripreme za Slovake

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine danas u podne obavili su posljednji trening pred sutrašnji ogled sa Slovačkom u petom kolu grupe „1“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2017. održati u Francuskoj.

Bh. rukometaši su se odmorili od napornog putovanja i spremni dočekali trening na kojem je selektor Dragan Marković radio na taktičkim detaljima za Slovake, uglavnom na napadačkim rješenjima. Moglo bi se reći da bh. selektor sa dosta optimizma iščekuje sutrašnji duel u Hlohlovecu, koji je udaljen dvadesetak kilometara od Trnave u kojoj je bh. tim smješten, javlja reporter Anadolu Agency (AA) sa mjesta događaja.

Sutrašnja utakmica za oba rivala je ključna kada je u pitanju borba za prvo mjesto u grupi, koje vodi u baraž. U maloj prednosti je bh. reprezentacija koja može sebi dozvoliti luksuz i izgubiti sa manje od četiri gola razlike, i tako i dalje zadržati šanse da pobjedom u zadnjem kolu nad Litvanijom osvoji prvo mjesto. No, u bh. taboru su svjesni da moraju razmišljati o tome da pobjedom ili remijem osiguravaju prvo mjesto.

(Vijesti.ba / AA / RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*