Danas sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara BiH trebalo bi da na današnjoj sjednici u Sarajevu razmatra Nacrt osnova za vođenje pregovora o Dodatnom protokolu pet Sporazuma o izmjeni i pristupanju Centralnoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini.

Na sjednici će biti razmatran i Prijedlog odluke o uspostavljanju organa ispred BiH, koji ulaze u sastav zajedničkih organa između BiH i EU u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju (SPP).

Pred ministrima će se naći odluka o ratifikaciji Protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Grčke Republike o provedbi Sporazuma između Evropske zajednice i BiH o readmisiji osoba koje borave bez dozvole, te Protokol o saradnji u traženju nestalih osoba između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.

Bit će razmatrane i informacije o sprovođenju Aneksa C Sporazuma o pitanjima sukcesije, te o stanju upravljanja radioaktivnim otpadom u BiH, kao i pitanje smještaja institucija BiH.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je razmatranje Nacrta srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH za period 2016 – 2018. godine, čiji je predlagač Direkcija za ekonomsko planiranje.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*