Negodovanje mještana Gornje Obodnice zbog javnog prijevoza

Saopćenjem za javnost oglasila se Građanska inicijativa MZ Gornja Obodnica. Na sastanku mještana izraženo je ogorčenje zbog ukidanja javnog prijevoza do ovoga gradskog područja. Ističe se da su naročito pogođeni đaci i penzioneri kojima je autobusni prijevoz bio jedini način komunikacije sa gradom.

I za radnika ukidanje autobusne linije do ovoga dijela grada znači da moraju na posao kretati ujutro u 5 sati, a kući se vraćati znatno kasnije. U saopćenju se ističe da su mještani prinuđeni i na pješačenje 5-6 kilometara do Breški odakle imaju prijevoz. Dodaju da u zimskom periodu autobus saobraća samo do Doknja što je otprilike 10-tak kilometara pješačenja u jednom smjeru.Mještani negoduju i zbog puta, njegovog čišćenja u zimskom periodu, problema sa strujom.

Predsjednik MZ Gornja Obodnica Niko Pejić upoznao je mještane da su u razgovoru sa direktorom GSP-a dobili obećanje da će pokušati riješiti problem u dogovoru sa Gradom. Iz MZ očekuju da Gradsko vijeće Tuzla donese odluku kojom će riješiti ovaj problem , bilo kroz subvencije ili na neki drugi način. Takođe očekuju i sanaciju puta kako bi se saobraćaj mogao lakše odvijati.

Mještani će naredne korake svoga djelovanja dogovoriti nakon sjednice Gradskog vijeća iduće sedmice.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*