Nakon Haurdića novo pojačanje FK Sloboda Senad Husić

Sutra tačno u podne na stadionu Tušanj u Tuzli šef struke Crveno-crnih Husref Musemić obavit će prozivku fudbalera Slobode pred početak proljetnog dijela premijerligaške sezone 2015/16. Novo ime na prozivci će biti Anes Haurdić (25) rođeni Dervenčanin, bivši igrač čeških klubova Znojmo i Jablonec, Sarajeva, te Veleža s kojim je nedavno raskinuo ugovor.

Prema informacijama portala Tuzlanski.ba ekipu Slobode bi trebao pojačati i nekadašnji član mlade reprezentacije BiH Senad Husić. Senad Husić igra na poziciji lijevog beka, a u Slobodu stiže iz mađarskog Diosgyorija VTK gdje ne želi da produži ugovor, nezadovoljan uslovima istog. Naime, odlučio je da se vrati u BiH i pomogne Slobodi u ostvarenju konačnog cilja. Ovaj talentovani fudbaler već je obavio razgovore sa trenerom Musemićem i predsjednikom Husićem i navodno je već sve dogovoreno oko njegovog dolaska u redove FK Sloboda. Dolaskom Husića, definitivno bi se riješila deficitarna pozicija lijevog beka na kojoj tim sa Tušnja trenutno ima samo Pericu Ivetića.

Ovaj potez takođe možemo smatrati i dosljednošću trenera Musemića, koji je već ranije najavio dovođenje ciljanih pojačanja na konkretnim pozicijama. Husić se sutra neće pojaviti na prozivci igrača na Tušnu. Njegov dolazak u Tuzlu očekuje se početkom iduće sedmice. Iskustvo igranja Premijer lige BiH Husić je ranije stekao nastupajući za Zvijezdu iz Gradačca.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*