Zlatna pravila za dobar izgled

Pametna kozmetika koja “zna” što je koži potrebno bila je među najvećim prošlogodišnjim hitovima u svijetu ljepote, a sve ukazuje da će ove godine biti još “pametnija”… No prije svega treba znati kako se njegovati, a svakako se preporučuje i zdrav odnos prema vlastitom tijelu!

Prepoznajte šta koža želi

Istraživanja pokazuju da većina ljudi zapravo ne zna koji tip kože ima i(li) odabire neprikladnu kozmetiku. Primjerice, često se događa da je masna koža zbog preagresivne “njege” dehidrirana. Ili je suha koža toliko “neposlušna” da joj ništa ne odgovara.

Proizvođači se trude ponuditi cjelovita rješenja, poput Afroditine linije Oil Control 3 Active za njegu masne i mješovite kože te linije Uriage Aquaprecis za intenzivnu hidrataciju suhe kože. Najsigurniji je pot do pravilne njege najprije potražiti savjet stručnjaka: dermatologa i farmaceuta.

Razumna borba protiv bora

Kreme protiv starenja najtraženije su, no u šarolikoj ponudi sve se više pretjeruje – žene u tridesetima kupuju njegu za pedesete u uvjerenju da će tako bolje spriječiti bore! No znakove starenja najlakše je odgoditi njegom u skladu s godinama jer dob u mnogočemu uvjetuje potrebe kože.

Glavnu riječ i dalje vode antioksidansi, od prirodnijih varijanti (npr. Caudalie krema za njegu oko očiju Premier Cru s ekstraktima vinove loze) do high tech rješenja poput noćne kreme Prevage s ibedenonom koji je navodno jedan od najjačih antioksidansa.

U priči se sve češće pojavljuje i genetika (npr. Avonova krema Anew Genics koja potiče aktivnost gena mladolikosti koji se prirodno nalazi u koži). Nema univerzalnog savjeta kako naći onu pravu…

Prirodna svježina bez “hemije”

Stučnjaci za prirodnu njegu upozoravaju: sve što nanesemo na kožu, ulazi i u krvotok. Stoga su preparati bez umjetnih konzervansa, boja i mirisa, teških metala i druge nepoželjne “hemije” prirodnija alternativa uobičajenoj kozmetici.

Proizvodi s ekojamstvom osobito se preporučuju pri odabiru dezodoransa. Npr. roll-on dezodorans Primavera s eteričnim uljima i organskim biljnim vodicama pruža 24-satnu zaštitu i svježinu.

Ljepota je uravnotežen način života

Koža je ogledalo načina života, pa njega podrazumijeva mnogo više od kozmetike. Najbolji rezultati u održavanju dobrog izgleda postižu se pravilnom prehranom i tjelovježbom te izbjegavanjem štetnih navika poput cigareta i alkohola. Za ljepotu je iznimno važno dovoljno sna i tekućine!

U tretiranju problematične kože izvrsno pomaže takozvana unutarnja njega. Dobri rezultati postižu se kombinacijom odgovarajuće kozmetike i nutrikozmetike – dodataka prehrani koji su posebno osmišljeni za opskrbu kože blagotvornim sastojcima (a ujedno imaju povoljan učinak na kosu i nokte).

Primjerice, za uravnoteženje masne kože sklone nepravilnostima i aknama preporučuju se Melvita ampule za lijepu put s organskim biljnim ekstraktima. A u borbi protiv celulita pomažu prirodne biljne kapsule Nikel Fitocel.

Preparati koji “poštuju” kosu

Preporučuje se da preparati za pranje, njegu i bojenje kose budu što blaži kako se ne bi narušila osjetljiva ravnoteža vlasišta. Ipak, mnogima kosa strada upravo zbog neumjerenog i nestručnog bojenja.

Za spas i “popravak” oštećenih vlasi nude se novi, visokoučinkoviti tretmani od hranjivih prirodnih ulja (npr. Kerastase Elixir u frizerskim salonima) te preparati s keratinom, proteinom kojeg kosa i prirodno sadrži (npr. serum Phytokeratine). Svakako birajte i što “pažljivije” uređaje za oblikovanje kose, npr. Rowenta Respectissim Liss.

Šminka s njegujućim sastojcima

Nova generacija šminke obogaćena je obiljem njegujućih sastojaka, u čemu osobito prednjače puderi. Moderni preparati za toniranje kože i prikrivanje nepravilnosti istodobno njeguju i uravnotežuju ten, smanjuju znakove starenja te cijeli dan održavaju svjež izgled.

Npr. Garnier Miracle Skin 5u1 dnevna BB krema spoj je pudera i kreme, a rezultat je svjež i sjajan efekt gole kože. A ceramidni puder protiv starenja Elizabeth Arden Ceramide Ultra Lift “podiže” i učvršćuje lice pomoću posebne formule s obiljem prirodnih esencija i vitamina.

(Večernji.hr)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*