Saznajte kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Danas će u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne prije podne će padati snijeg. Postepeno razvedravanje sa zapada se očekuje prvo u Krajini i zapadnim područjima Bosne.

Poslije podne će doći do smanjenja oblačnosti u sjevernim i centralnim područjima, krajem dana i na istoku Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 6 °C.

U utorak će u centralnim i istočnim područjima Bosne biti maglovito i sa niskim oblacima, u ostatku naše zemlje pretežno sunčano. U noći sa utorka na srijedu očekuje se naoblačenje sa sjeverozapada. Jutarnje temperature će biti od -12 do -5, na planinanama do -20, na jugu od -7 do -2, a dnevne od -4 do 2, na jugu od 2 do 5 °C.

U srijedu nas očekuje oblačno vrijeme. Prije podne će biti padavina u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Poslije podne u sjevernoj i zapadnoj Hercegovini, zapadnoj Bosni i Posavini. U večernjim satima će biti padavina u većem dijelu Bosne. U višim područjima Bosne će padati snijeg, a u nižim kiša koja će u noći prelaziti u susnježicu ili snijeg.

U Hercegovini su u jutarnjim satima mogući susnježica i snijeg, a poslije podne uglavnom slaba i mjestimična kiša koja će postepeno prestati. Padavine će biti slabog intenziteta. Jutarnje temperature od -9 do -2, na jugu od -4 do 0, a dnevne od 0 do 6, na jugu od 3 do 8 °C.

U četvrtak će biti pretežno oblačno vrijeme. Jutro i dio prijepodneva sa snijegom u Krajini, ponegdje u istočnim i sjevernim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -6 do -2, na jugu od -3 do 2, a dnevne od -3 do 1, na jugu od 4 do 8 °C.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*